RWL Quality - Sportbeslag

Sportbeslag – RWL Quality sportpaardenbeslag

RWL Quality heeft zeer goede resultaten met het sportpaarden beslag, en eigenlijk is het logisch omdat we op deze manier de straal weer optimaal meewerkt zoals het van nature bedoeld is en de hoef weer optimaal kan functioneren zoals het van nature hoort.

Veel problemen ontstaan doordat bij een traditioneel hoefbeslag de hoeven gaan vervormen waardoor de straal niet op het juiste moment mee draagt !!!

Voor iedereen is het duidelijk zichtbaar dat bij een beslagen paard, de straal de bodem niet meer raakt. Dit is de reden waardoor het mis gaat.

Door het uitblijven van de juiste druk op het juiste moment kan de straal zijn belangrijke bijdrage niet meer leveren aan de hoefmechanica van de hoef. Dit is de oorzaak van het vervormen van de hoef!

De staal daalt langzaam in, de verzenen schuiven op naar boven en naar binnen en gaat het hoefmechanisme zelfs verkeerd om werken.

Hierdoor knijpen de verzenen van de hoef elke keer de in straal. Bij elke pas die het paard maakt wordt de straal dus afgekneld.

Dit zorgt voor irritatie wat zichtbaar is door:

1. Extra lange haren op de ballen van de hoef

2 . Rotstralen die niet willen genezen

3. Kwartier scheuren

4. Paarden die vaak struikelen doordat ze te veel op de teen landen

Gek genoeg zorgt deze irritatie niet direct voor kreupelheid in de hoef maar zorgt dit wel voor een afwijkende manier van lopen.
Door deze irritatie durven de paarden steeds minder een hiellanding te maken en gaan de paarden steeds meer op hun teen landen
Hierdoor ontstaat er een overbelasting in de schouders en in de rug waardoor de paarden wel echt blessures oplopen en kreupelheid zullen tonen.

De enige uitzondering zijn de kwartierscheuren die ook door vervorming van de hoef ontstaan.
Kwartierscheuren ontstaan eigenlijk altijd vanuit de kroonrand, soms tot bloedens toe. Het paard toont in bijna alle gevallen direct kreupelheid vanuit de hoef.

Het gebruik van RWL Sportpaardenbeslag voorkomt en verhelpt vervorming van de hoeven bij paarden.
Het RWL Quality sportbeslag is een combinatie van een normaal hoefijzer met een straal support zool met een vulling met Sportshoe Foam tussen de hoef en de straal support zool. .
Voordeel hiervan is dat de straal ook weer op het juiste moment de druk en gevoel met de bodem krijgt die het nodig heeft om de hoef optimaal te laten functioneren zoals het van nature hoort te zijn.
RWL Sportpaardenbeslag geeft de straal de mogelijkheid om de hoef weer optimaal te laten functioneren.

Meer informatie hierover lees ‘klemhoeven’.

De evolutie heeft ervoor gezorgd dat de paardenhoef zich zo heeft ontwikkeld dat de straal de wand en de verzenen op hetzelfde moment horen te dragen, alleen in deze situatie kan de hoef optimaal functioneren

Het hele oppervlak van de hoef wat ervoor bedoeld is om de last te dragen dus ook de straal zal op het juiste moment mee moeten dragen om problemen te voorkomen en de levensduur van de sportcarrière van het paard te verlengen en de prestaties te verhogen.

Hierdoor gaan de hoeven van paarden vervormen en kan de hoef niet meer werken zoals het zou moeten.

Dit zorgt voor problemen waarvan dit als oorzaak pas laat of soms helemaal niet worden opgemerkt maar waarvan de oorzaak hier wel vandaan komt.

We weten allemaal dat het lopen op hoge hakken bij een vrouw niet een natuurlijke manier van lopen is omdat de voet niet op een natuurlijke manier wordt belast

Bij ieder gezond pas geboren veulen krijgen wij de bevestiging van hoe een hoef er van nature hoort uit te zien van vorm en welke delen van de hoef belast dienen te worden als het paard op zijn hoef staat en loopt.

Bij het pas geboren veulen is duidelijk te zien dat de wand de verzenen en ook de straal op hetzelfde moment horen mee te dragen als het paard op zijn hoef staat of het extra belast.

Bij een hoefbeslag met alleen een hoefijzer krijgt de straal bij de belasting van de hoef niet de druk op het juiste moment.

Door het uitblijven van de juiste druk op de straal op het juiste moment kan de straal niet zijn belangrijke bijdrage leveren aan de hoefmechanica van de hoef!

Bij vervorming daalt de straal in en kunnen de verzenen overmatig naar boven opschuiven of naar binnen in de straal gaan draaien.

Hierdoor kunnen de verzenen de straal gaan afknellen en ontstaat irritatie.

Meestal wordt dit als eerste zichtbaar doordat het haar op de ballen van de hoef sneller gaat groeien.

Dit uit zich niet in directe kreupelheid bij een paard maar zorgt er wel voor dat een paard steeds meer op de teen gaat landen en geen hiellanding meer durft te maken.

Dit is een proces dat zich zo langzaam ontwikkeld dat een ruiter in de meeste gevallen niet eens ontdekt dat het paard minder goed gaat lopen.

De ruiter is hierdoor vaak in de veronderstelling dat het paard gewoonweg niet beter kan bewegen.

Wat de ruiter vaak wel opmerkt is dat het paard nog wel eens struikelt doordat het paard eerst met zijn teen land.

Deze manier van lopen zorgt voor overbelasting op pezen en gewrichten en uit zich dan ook vaak in vastzittende schouders en rugproblemen bij paarden.

In dat stadium is kreupelheid in veel gevallen al een feit.

In de meeste gevallen worden achteraf de gevolgen de schouder en rugblessures wel behandeld, maar wordt de oorzaak het niet goed functioneren van de hoef niet weggenomen.

Bent u op zoek naar iets?

Waar kunnen we u mee helpen?
Heeft u een vraag of zoekt u iets?

Neem contact op

Heeft u vragen of opmerkingen?
Weet u niet goed welk product het juiste is voor uw paard?

We helpen u graag verder!0

Your Cart